3 Langkah Nak Buat Bisnes Secara Dropship Di Ebay Yang Ramai Tidak Tahu!

dropship ebay

Artikel kali ini saya nak kongsikan satu teknik yang dipanggil custom dropship.

Ada seribu satu teknik dropship untuk anda memulakan jualan di ebay.

Tapi jarang untuk anda temui teknik yang diajar secara terperinci bila anda google, terutamanya artikel dalam bahasa melayu.

So saya nak kongsikan artikel ini supaya lebih ramai membuka mata bahawa peluang untuk menjana pendapatan secara sampingan dari rumah adalah tidak lagi mustahil pada zaman sekarang ni.

Anda hanya perlu ada ilmu sahaja dengan modal yang minima.

Read more

7 Jenis Barang Yang Terjual di Ebay Setiap 10 Saat!

Terima kasih kerana sudi follow artikel-artikel saya. 🙂

InsyaAllah saya akan terus berkongsi di blog ini tentang potensi perniagaan di ebay.

Saya tahu, ada mata-mata yang kurang senang apabila saya berkongsi bisnes ebay ini terutamanya barang apa yang dijual. Di mana saya kongsi secara terbuka kerana ini akan menambah pesaing di ebay oleh seller yang sama.

Tapi prinsip saya mudah. Rezeki ni Allah yang bagi, bukan boss yang bagi, bukan kawan anda yang bagi dan bukan makhluk Allah yang bagi.

Makhluk Allah itu hanyalah perantara sahaja untuk menyampaikan rezeki kepada setiap hambaNYA.

Sama juga seperti bisnes di ebay. Bisnes di ebay ini adalah perantara (platform) sebagai marketplace yang berpotensi untuk mendapatkan rezeki sampingan anda.

Read more

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

ebay-belajar-bisnes-ebay

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yang bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni?

Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yang betul.

Baru-baru ini rakan saya telah buka bisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum ini beliau hanya mendengar dan dah sedia maklum, bisnes offline ni perlukan modal yang besar.

Tapi lepas dah buka bisnes offline dan dah merasainya sendiri modal yang keluar, barulah beliau dapat menjiwai bahawa bisnes online ni sangat best dan lebih berpotensi untuk dapatkan pulangan yang lumayan dengan modal yang sangat-sangat rendah.

Read more

Ini Contoh Barang Mainan Yang Terlajak Laris Di Ebay!

jual mainan online

Hari ini saya nak share kepada anda antara produk hot yang anda boleh jual di Ebay.

Iaitu barang permainan (toys).

Sebenarnya anda tak perlu nak jual semua jenis barang permainan.

Cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. Lagi spesifik lagi bagus. Sebab anda tak akan ada banyak pesaing untuk anda compete dengan penjual di seluruh dunia.

Untuk memudahkan pemahaman anda, saya akan tunjukkan antara Top seller kategori mainan di ebay.com oleh penjual dari Malaysia.

Read more

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

jual makanan online

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual!

Bukan satu bukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit!

Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni!

Sebenarnya semua barang boleh dijual. Yang penting anda take action!

Jom tengok antara barang yang mudah untuk anda dapat di kedai-kedai runcit atau di sekeliling anda.

Read more

error: Content is protected !!