Jualan Kopi Oleh Seller Malaysia Cecah USD 2,036,282.58 di Pasaran USA!

jual kopi online

Anda pasti terkejut dan tak sangka jualan kopi di pasaran ebay USA oleh ebay seller Malaysia mengikut statistik dari data terapeak bermula dari 6 Feb 2017 sehingga 6 Feb 2018 telah mencecah 2 juta USD dalam masa setahun.

Banyak kan? Dalam ringgit Malaysia bersamaan dengan RM7.95 juta!

Ini adalah data bilangan unit terjual setiap hari oleh 93 orang seller malaysia.

Dari segi persaingan pula ianya adalah sangat sihat sebab hanya 93 orang sahaja seller dari Malaysia.

Read more

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

kajian produk ebay

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay.

Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka.

Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu para penjual di ebay mengoptimumkan jualan mereka pada titik maksimum.

Kenapa ebay sanggup beli syarikat terapeak ni?

Penting sangat ke syarikat Terapeak ni?

Jawapannya sudah tentulah sangat penting!

Sebabnya Terapeak mempunyai fungsi menganalisis data jualan di ebay untuk seluruh negara yang ada di dunia ni.

Read more

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

buat duit ebay

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia.

Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja.

Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 sebulan!

Untuk makluman anda, ini adalah data dari seorang seller sahaja di ebay dan saya hanya fokuskan pada market ebay australia sahaja.

Read more

Jualan Kaftan Malaysia Mencecah 5 Angka Di Ebay!

ebay kaftan

Siapa sangka pakaian kaftan malaysia mendapat tempat di pasaran luar negara?

Jangan sangka nak export ke luar negara tu mestilah kena ada jualan yg besar. perlu ada gudang dan kilang. perlu export menggunakan kontena dan sebagainya

Jika anda berfikiran sebegitu, sampai bila-bila anda tidak akan bermula untuk menceburi perniagaan secara online.

Bukan sahaja jualan di dalam negara, malahan jualan di luar Malaysia juga tak akan mampu untuk anda lakukan.

Read more

error: Content is protected !!