Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Bayar Hutang Kad Kredit Lebih RM10,000 Dalam 3 Minggu!

zul ariffin maarof ebay

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah kenalan saya. Baru-baru ini beliau ada kongsikan bagaimana beliau berjaya bayar hutang kad kredit lebih RM10,000 dalam tempoh 3 minggu dengan hanya bisnes di internet. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada orang lain. Namun begitu, artikel kali ini agak panjang …

Read more

Ketahui 5 Kesilapan Semasa Menulis Iklan Yang Ramai Tak Tahu!

tips tulis ayat iklan

Pernah tak anda rasa nak give up menjual di online? Dah buat macam-macam cara, tapi semuanya tak menjadi. Setiap hari post status, orang hanya like jer. Sangat sikit yang tanya nak beli. Kalau dapat jual 1 pcs pun, rasa bersyukur sangat. Sampai anda rasa, berniaga ini bukan bidang anda. Anda sedih sangat tak dapat jual. …

Read more

Ketahui 3 Langkah Praktikal Bagaimana Dapatkan 100 Pelanggan Melalui Emel!

tips email marketing

Hari ini saya nak kongsikan bagaimana strategi praktikal untuk anda menjual produk anda kepada 100 pelanggan pertama anda, menggunakan emel. Strategi ini adalah based on pengalaman saya menjual beberapa produk sendiri & juga produk affiliate. Alhamdulillah, setiap kali menggunakan strategi ini saya berjaya hasilkan jualan yang lebih lumayan. Anda juga bebas untuk mengubah suai strategi …

Read more

Pentingkah Buat Kajian Pasaran Sebelum Menjual Di Ebay?

kajian produk ebay

Hari ini saya nak cerita sedikit sejarah tentang terapeak dan ebay. Pada penghujung tahun 2017, 13 December 2017,  company ebay telah mengumumkan untuk membeli syarikat terapeak untuk bergabung dengan seller hub mereka. Terapeak telah ditubuhkan pada tahun 2004 oleh dua orang ebay power seller di Canada. Tujuan penubuhan syarikat database ebay ini adalah untuk membantu …

Read more

Jualan Tupperware RM233,169 Setahun di Market Ebay Australia!

buat duit ebay

Seller ini berjaya buat jualan $58,593 (RM233,169) dalam tempoh setahun (Jun 2017- Mei 2018) di market eBay Australia. Dengan purata jualan sebulan sebanyak $4882.75 (RM19,409.11 sebulan), seller ni berjaya buat jualan dengan konsisten hanya fokus kepada barang keluaran tupperware sahaja. Jika saya ambil 35% profit dari jualan sahaja seller ni dah ada gaji sebanyak RM6,793.19 …

Read more

error: Content is protected !!